Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Πίτσα με κιμά!

Πίτσα με Κιμά

OLYMPUS DIGITAL CAMERA[wp_ad_camp_4]

Το γνωστό λαχματζούν είναι μια εναλλακτική πεντανόστιμη πίτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά που σας έχει περισσέψει αν και εγώ σαν γράφω την συνταγή για κιμά απο την αρχή.

Φυσικά την συνταγή για κιμά που σας δίνω μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για μακαρόνια, μελιτζάνες παπουτσάκια και οπουδήποτε χρησιμοποιείται σαλτσερός κιμάς.

Το ζυμάρι της πίτσας γίνεται καλύτερο αν το ετοιμάσετε απο την προηγούμενη μέρα και το κρατήσετε στο ψυγείο.

 

Υλικά

Για το ζυμάρι (2 κανονικές πίτσες)

3 ½ – 4 κούπες αλεύρι για ψωμί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά η πίτσα θα γίνει ελαφρώς λαστιχωτή)

1 κουταλάκι ζάχαρη ή μια κουταλιά της σούπας μέλι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κουταλάκια αλάτι

1 ½ κούπα χλιαρό νερό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τον κιμά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

800 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

Αλάτι – Πιπέρι – ρίγανη

½ κουταλάκι κύμινο

½ κούπα νερό

Τριμμένη Μοτσαρέλα περίπου μια κούπα

Διαδικασία

Ξεκινάμε με το ζυμάρι μας.  Γεμίζουμε ένα ποτήρι από το ζεστό νερό και διαλύουμε σε αυτό την μαγιά μαζί με την ζάχαρη ή το μέλι. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Μεταφέρουμε το μείγμα με την μαγιά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι, το υπόλοιπο νερό το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας την ζύμη ωστε να ρυθμίσουμε πόσο αλέυρι θα πάρει. Διπλώνουμε την ζύμη αρκετές φορές και στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη μαλακή που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Μεταφέρουμε την ζύμη σε λαδωμένο καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με λαδωμένη μεμβράνη. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για μια με δυο ώρες. Στην συνέχεια την πατάμε να ξεφουσκώσει, σκεπάζουμε και πάλι με την μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε (η ζύμη κρατάει στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες).

Ετοιμάζουμε τον κιμά μας, τοποθετούμε ενα τηγανάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κύμινο. Σοτάρουμε να μοσχομυρίσουν τα υλικά μας.

Προσθέτουμε τον κιμά και με πιρούνι τον διαλύουμε όσο μπορούμε και ανακατεύουμε να αλλάξει τελείως χρώμα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του. Προσθέτουμε τον πελτέ, την κέτσαπ, λίγη ρίγανη και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβραζουμε τον κιμά ανακατεύοντας συχνά για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όταν είναι η ώρα να φτιάξουμε την πίτσα μας βγάζουμε 30 λεπτά πριν το ζυμάρι από το ψυγείο να ανέβει λιγάκι η θερμοκρασία του.

Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο και ζυμώνουμε λιγάκι σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να έχουμε ενα μαλακό μεταξένιο ζυμαράκι που δεν θα κολλάει στα χέρια πλέον (αυτό θα το πετύχετε όχι προσθέτοντας αλεύρι αλλά ζυμώνοντας).

Λαδώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί.

Ανοίγουμε την ζύμη μας όσο πιο λεπτή μπορούμε, είτε με πλάστη είτε με τα χέρια μέσα στο ταψί.

Αν η ζύμη σας φέρνει αντίσταση τότε σκεπάστε την με πετσέτα και αφήστε την για 10 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί και θα πλάθεται εύκολα. Αφηνουμε την απλωμένη βάση της πίτσας για 10 λεπτά να φουσκώσει μέσα στο ταψί και την ξαναπατάμε να την κάνουμε όσο πιο λεπτή γίνεται.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.

Αδειάζουμε τον μισό κιμά πάνω στο ζυμάρι πίτσας και απο πάνω συμπληρώνουμε με την μισή ποσότητα μοτσαρέλας.

Ψήνουμε την πίτσα στο κάτω ράφι του φούρνου για 15 – 20 λεπτά.

Eri Chatzifotiou Argyropoulos

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιο είναι

Tην ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ), λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας. Η παρούσα...

Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Ένα παιδί νεκρό

Τραγωδία στις Σέρρες με ένα 11χρονο παιδί νεκρό μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12). Μιλώντας...

Τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

Γλυκές μπουκιές με άρωμα Χριστουγέννων. Παραδοσιακή συνταγή για σούπερ μελωμένα μελομακάρονα με μπόλικο καρύδι και κανέλα. Ο χυμός πορτοκαλιού, το μέλι και το ελαιόλαδο αναμειγνύονται...

Γέννησε η Μαίρη Συνατσάκη. Να της ζήσει! – Tι αποκάλυψε ο μαιευτήρας της

Η Μαίρη Συνατσάκη γέννησε πριν από λίγες ώρες, καρπός του έρωτά της με τον Ίαν Στρατή. “Είναι ψύχραιμη και συγκινημένη και ήδη έχει αρχίσει να...

Φθινοπωρινά make up looks που θα αγαπήσετε αυτή τη σεζόν

Έτοιμες ή όχι, το φθινόπωρο είναι ήδη εδώ και ενώ μερικές από εμάς διστάζουν να αποχαιρετήσουν τις ηλιόλουστες μέρες και τις ζεστές νύχτες του...

Όρια και υπευθυνότητα στα παιδιά

Οι περισσότεροι γονείς εύχονται τα παιδιά τους να ήταν πιο υπεύθυνα. Ειδικά όταν ένα παιδί έχει δυσκολίες γλωσσικής έκφρασης ή ακοής, χρειάζεται επιπλέον βοήθεια...

Λαχταριστοί κολοκυθοκεφτέδες

Τα κολοκύθια είναι νόστιμα και λαχανικό της εποχής. Σήμερα θα φτιάξεις απίθανους κεφτέδες με αυτά που μπορείς να σερβίρεις ως ορεκτικό αλλά και κυρίως...

Ηράκλειο: 13χρονη θύμα βιασμού από τον πατριό της ενώ η μητέρα της γεννούσε το παιδί του…Φρίκη

Μια αδιανόητη καταγγελία έρχεται στο φως από το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία προκαλεί οργεί και απελπισία. Ένα 13χρονο κορίτσι κατήγγειλε πως, την ώρα που...

Πανελλήνιες 2022: Αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις – Όλες οι αλλαγές

Όλες οι αλλαγές Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, τόσο των Γενικών, όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων, όπως κάθε χρόνο, είναι...

Εθισμός των εφήβων στα Social Media

«Βγάζουμε μια selfie;» Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή την ερώτηση; Πόσες φορές έχετε δει παρέες νέων παιδιών να αποτυπώνουν τη στιγμή και την περίσταση...
Error decoding the Instagram API json