
Μια σαλάτα– πανδαισία που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο, γεμάτη ενέργεια…
Υλικά
- 100γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
 - 2 χούφτες ροκίνι
 - ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
 - 15-20 ρόγες σταφύλι κομμένες στη μέση
 - 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
 - σπόρους από μισό ρόδι
 - αλάτι
 
- Για τη σος
 - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 - χυμό από 1 λεμόνι
 - 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
 - 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
 - ξύσμα από 1 λεμόνι
 - αλάτι, πιπέρι
 
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
Βήμα 2
Σε μια ρηχή σαλατιέρα ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τα σταφύλια, τους σπόρους του ροδιού, το ροκίνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε απαλά.
Βήμα 3
Χτυπάτε καλά σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε πολύ καλά στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το καρύδι και σερβίρετε.
Tip: Για να έχετε πάντα έτοιμα ρεβίθια για μια σαλάτα της τελευταίας στιγμής, βράζετε μια μεγάλη ποσότητα όταν έχετε χρόνο και τη μοιράζετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.
www.olivemagazine.gr
Πηγή: www.boro.gr
Διαβάστε ακόμα:
			
        