Τώρα που καλοκαίριασε το φτιάχνουμε σε παγωτό!
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι
100 γρ. ζάχαρη
125 γρ. γάλα
Σπάστε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Ραντίστε τα με το κονιάκ.
Σε μπεν-μαρι λιώστε την κουβερτούρα και αφήστε τη να κρυώσει λίγο.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το γάλα.
Βάλτε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς.
Αν έχετε θερμόμετρο η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει τους 84-85C (όχι παραπάνω, γιατί θα ψηθεί το αυγό..και πάει η κρέμα μας!)
Αν δεν έχετε θερμόμετρο κατεβάζετε την κρέμα όταν διαλυθεί η ζάχαρη και έχει ζεσταθεί αρκετά, ΠΡΙΝ αρχίσει να βράζει.(4 με 5 λεπτά)
Την αδειάζετε αμέσως σε άλλο σκεύος(για να μη συνεχίσει να ψήνεται μέσα στο σκεύος σας).
Ανακατέψτε την με την λιωμένη σοκολάτα και αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά, γύρω στα 15 λεπτά.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, όχι πάρα πολύ σφιχτή, σε υφή γιαουρτιού περίπου , και ανακατέψτε με τη σοκολάτα.
Ρίξτε όλο το μίγμα μέσα στα μπισκότα.
Στρώστε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη(για να το ξεπαγώσετε πιο εύκολα), και βάλτε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
Βγάλτε από την φόρμα και καλή όρεξη!
*Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!