Το άπιαστο όνειρο της μητέρας της να αποκτήσει άλλο ένα παιδί στα 47 της έκανε πραγματικότητα Αγγλίδα, φέρνοντας στη ζωή τον… αδερφό της. Η κόρη της Τζάκι Eντουαρντς, Κάθριν, χρησιμοποίησε σύριγγα με το σπέρμα του θετού πατέρα της για να μείνει έγκυος, λειτουργώντας ως μια πολύ ιδιαίτερη και…
χαμηλού κόστους περίπτωση παρένθετης μητέρας.
Η 47χρονη νοσοκόμα Εντουαρντς από το Σάουθ Χόρινγκτον της Αγγλίας, που ήταν ήδη μητέρα πέντε παιδιών, επιθυμούσε όσο τίποτε άλλο στον κόσμο να αποκτήσει παιδί από τον δεύτερο σύζυγό της Πολ. Εξαιτίας όμως της ηλικίας της και των επιπλοκών προηγούμενης εγκυμοσύνης, οι γιατροί αρνήθηκαν να την υποβάλουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.
Τη λύση, όπως αποκαλύπτει τώρα η οικογένεια, ανέλαβε να δώσει η κόρη της, Κάθριν, η οποία ζει στην Ολλανδία και είναι παντρεμένη με τον 27χρονο Σαμ, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Η 30χρονη Κάθριν επέμεινε να μη δωρίσει το ωάριό της σε κάποια άγνωστη παρένθετη μητέρα, αλλά να κυοφορήσει η ίδια το μωρό που από νομικής άποψης θα γινόταν ο αδερφός της.
Νόμιμη διαδικασία
Για να είναι νόμιμη η διαδικασία οι δύο οικογένειες απευθύνθηκαν σε δικηγόρους και γιατρούς, οι οποίοι συνέταξαν επίσημο συμφωνητικό που για τυπικούς λόγους προέβλεπε ότι η Τζάκι και ο Πολ θα κατέβαλλαν κάθε μήνα 1.140 ευρώ για τα έξοδα της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, όταν ενημερώθηκαν για το κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης, διαπίστωσαν ότι ήταν πολύ υψηλό. Τότε αποφάσισαν ότι η μεταφορά του σπέρματος του Πολ στην Κάθριν να γίνει με πλαστικές σύριγγες.
Δύο φορές την ημέρα επί μια εβδομάδα πήγαιναν σε ξενοδοχείο, όπου η Κάθριν, όπως εκμυστηρεύεται, χρησιμοποιούσε τη σύριγγα, ενώ παρακολουθούσε ταινίες της Disney, σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από την κατάσταση. Για τον ίδιο λόγο δεν ήθελε να βλέπει τις εικόνες από τα υπερηχογραφήματα του εμβρύου, όταν έμεινε έγκυος, ενώ όταν γέννησε, στις 13 Μαΐου του 2016, ζήτησε να μη δει το μωρό, αλλά ο μικρός Κάσπιαν, όπως τον ονόμασαν, να παραδοθεί άμεσα στη μητέρα της.
Οι δύο οικογένειες αποφάσισαν να αποκαλύψουν την αλήθεια στον Κάσπιαν όταν φτάσει σε ηλικία που θα μπορεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους γεννήθηκε έτσι.