1 λίτρο γάλα
100 γρ. σιμιγδάλι
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
250 γρ. βούτυρο λιωμένο.
22 φύλλα κρούστας(κομμένα στα 4 στη μακριά τους πλευρά)
Σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τα αυγά. Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αυγών, και στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε την κρέμα ΣΥΝΕΧΕΙΑ πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Οταν αρχίσει να “κοχλάζει” είναι χαρακτηριστική ώρα για να την κατεβάσετε από τη φωτιά για να μην παραψηθεί. Η κρέμα πήζει και άλλο όσο κρυώνει.
Μόλις την τραβήξετε από τη φωτιά, ρίξτε 5 κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και αφήστε τη να κρυώσει τελείως.
Αλείψτε ένα-ένα τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας από το κρέμα σε κάθε φύλλο. Τυλίξτε προσεκτικά το κάθε φύλλο , να “αγκαλιάζει” την κρέμα, να μη σας τρέξει στο ψήσιμο.
Τοποθετήστε τα γαλακτομπουρεκάκια σας σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι, περιχύστε με το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά- καλά.
Όσο ψήνονται, βράστε για 5 λεπτά τα υλικά του σιροπιού, αφήστε το να κρυώσει και περιχύστε τα γαλακτομπουρεκάκια σας μόλις βγουν από το φούρνο. Απολαύστε τα χλιαρά, είναι η καλύτερη ώρα τους!
Kαλή μας όρεξη!