Οι περισσότερες συνταγές για τσουρέκια που κυκλοφορούν είναι για αρκετά μεγάλη ποσότητα.
Εδώ σας δίνω μια μικρότερη αναλογία που βγάζει 15-20 ατομικά τσουρεκάκια (ανάλογα με τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσετε)
ή 2 κανονικά τσουρέκια.
Γίνεται πανεύκολα αν έχετε αρτοπαρασκευαστή, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή και να φουσκώσετε τα τσουρεκάκια σας σε οποιοδήποτε ζεστό μέρος του σπιτιού.
Θα χρειαστείτε και φορμάκια σιλικόνης με σχέδια.(τριανταφυλλάκια ή άλλα)
Υλικά
3 αυγά
5 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα γάλα
1 κ.γ μαχλέπι
2 κ.γ μαστίχα
Ξύσμα πορτοκάλι
14-16 φουσκωτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
125 γρ. λιωμένο βούτυρο στο τέλος σιγά-σιγά
Βάζετε όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και επιλέγετε το πρόγραμμα ζύμη(ή φούσκωμα). Τα αφήνετε για μια ώρα και ξαναβάζετε το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του.
Γεμίζετε τα φορμάκια σιλικόνης λίγο πάνω από το μισό, και βάζετε σε ζεστό φούρνο να φουσκώσουν.
Ανάβετε το φούρνο και ψήνετε στους 160C για 20-25 λεπτά.
Αν πλάσετε κανονικά τσουρέκια αλευρώστε μια επιφάνεια και πλάστε τα εκεί.
Αφού κρυώσουν φτιάξτε γλάσο με άχνη ζάχαρη και λίγο χυμό πορτοκάλι και περάστε με ένα πινελάκι τα τσουρεκάκια σας.
Καλό, χρωματιστό Πάσχα σε όλους μας!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!