Σήμερα σας προτείνουμε μαι εύκολη, γρήγορη και θρεπτική λύση για το πρωινό γεύμα των παιδιών και όχι μόνο. Οι γρήγορες και νόστιμες τηγανίτες με βρώμη και άρωμα πορτοκαλιού είναι μια γευστική λύση για κάθε ώρα της ημέρας. Η ιδιαιτερότητα της συνταγής αυτής σε σχέση με τις κλασικές τηγανίτες, είναι το αλεύρι ολικής αλέσεως που παρέχει μια επιπλέον ώθηση φυτικών ινών, αλλά και η προσθήκη βρώμης. Η βρώμη είναι…
ένα δημητριακό που ξεχωρίζει για τη μεγάλη περιεκτικότητα της σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε μεταλλικά στοιχεία, σε ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Έτσι, οι τηγανίτες αυτές , είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να σερβίρουμε στα παιδιά τα καθημερινά τους δημητριακά, μαζί με ένα ποτήρι γάλα. Ας δούμε ποια υλικά θα χρειαστούμε:
Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό
3/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα αλεύρια, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
3. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
4. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του αλευριού.
5. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
6. Ρίχνουμε περίπου 1/4 φλιτζανιού του μείγματος στο καυτό λάδι για κάθε τηγανίτα. Ρυθμίζουμε τη θερμότητα όπως απαιτείται για να μην παραψηθούν.
7. Τηγανίζουμε κάθε τηγανίτα για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας συχνά τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.