Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Διάλεξε ένα από τα Μάνταλα και δες τι συμβολίζει για τη ζωή σου!

Mandala-750x750

Η λέξη μάνταλα συναντάται στ’ αγγλικά λεξικά και στις εγκυκλοπαίδειες ως γεωμετρικά σχέδια που συμβολίζουν το  Σύμπαν και η χρήση του όρου αναφέρεται τόσο από τους Βουδιστές, όσο και από τους Ινδουιστές. Η ιδέα της μάνταλα όμως, ξεκίνησε πολύ πριν υπάρξει  η Ιστορία
Από μόνη της, προέρχεται από τη ρίζα manda, που σημαίνει ουσία, στην οποία προστέθηκε η κατάληξη la, που σημαίνει εμπεριέχον. Σαν εικόνα, μια μάνταλα μπορεί να συμβολίζει τόσο το νου όσο και το σώμα του Μπούντντχα. Στον εσωτερικό Βουδισμό, η αρχή της μάνταλα είναι η παρουσία Μπούντντχα μέσα σε αυτή, αλλά οι  εικόνες των θεοτήτων δεν είναι σημαντικές. Μπορούν να εμφανίζονται είτε ως τροχός, είτε ως δέντρο, κόσμημα ή σε οποιαδήποτε συμβολική έκφανση.

Κλείστε τα μάτια και επαναλάβετε τρεις φορές: εισπνοή – εκπνοή. Προσπαθήστε να αδειάσετε το μυαλό σας από όλες τις σκέψεις (γνωρίζουμε πως στη μέση της δουλειάς αυτό μπορεί να είναι δύσκολο) και νιώστε άνετα με τον εαυτό σας.

Μόλις το πετύχετε, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες που απεικονίζουν διάφορα Μάνταλα, τα οποία αποτελούν πνευματικά σύμβολα που αντιπροσωπεύουν το σύμπαν σε διάφορες Ινδικές θρησκείες.

Διαλέξτε το Μάνταλα που σας ελκύει περισσότερο αυτή τη στιγμή.

Τώρα που διαλέξατε, ας δούμε τι σημαίνει το συγκεκριμένο Μάνταλα…

Μάνταλα #1

Αυτό το Μάνταλα αντιπροσωπεύει την αρμονία. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ισορροπία του γιν + γιανγκ όπως επίσης και στην ισορροπία της αρρενωπότητας + θηλυκότητας. Κάθε ένα από τα δαχτυλίδια αναπαριστά μια στρώση της εσάνς κάποιου και το γεγονός πως δημιουργούν ένα κύκλο αντιπροσωπεύει όλες αυτές τις στρώσεις που πορεύονται μαζί προς την αρμονία.

Αν σας ελκύει αυτό το Μάνταλα την παρούσα στιγμή, μπορεί να είναι επειδή έχετε την ανάγκη να στρέψετε την προσοχή σας σε πιο αρμονικές σκέψεις σε ό,τι αφορά το σώμα σας, το νου και τους γύρω σας.

Μάνταλα #2

Το δεύτερο Μάνταλα αντιπροσωπεύει την ίαση. Τα διάφορα σημεία στον κύκλο αναπαριστούν τα σημεία εστίασης τα οποία πρέπει να θεραπευτούν.

Αυτό το Μάνταλα κουβαλά την ενέργεια του βατράχου. Αν σας τράβηξε το συγκεκριμένο Μάνταλα, μπορεί να αποτελεί σημάδι της ανάγκης σας να δώσετε λιγότερη προσοχή στους τελικούς σας στόχους και περισσότερη στην αποδοχή των τωρινών σας καταστάσεων και στην ίαση οποιονδήποτε πληγών.

Μάνταλα #3

Αυτό το Μάνταλα αντιπροσωπεύει τη διαίσθηση και αν σας προσέλκυσε, τότε μπορεί να σημαίνει πως το πνεύμα σας θα ήθελε να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας καθώς μένετε ανοιχτοί στον κόσμο γύρω σας.

Αυτό το Μάνταλα κουβαλά το πνεύμα της κουκουβάγιας και το τρίγωνο στον κύκλο αναπαριστά την τριλογία του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος.

Οι στρόβιλοι που αναδύονται από το τρίγωνο αναπαριστούν την ηφαιστειακή έκρηξη της διαίσθησης, της προοπτικής και του σύμπαντος.

Μάνταλα #4

Αν διαλέξατε αυτό το Μάνταλα μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σας ζητά να επικεντρωθείτε στην οπτική σας για το μέλλον σας. Ποιά κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσετε στη ζωή; Ποιό είναι το καλύτερο για εσάς;

Οι ευθυγραμμισμένες ουράνιες σφαίρες στον κύκλο αναπαριστούν τη συνεργεία ανάμεσα στα στοιχεία της ζωής σας.

Το ζώο που συνδέεται με αυτό το Μάνταλα είναι η λευκή τίγρης.
Μάνταλα #5

Αυτό είναι το Μάνταλα της συγχώρεσης και κυβερνάται από το στοιχείο του νερού. Τα γεμάτα με κύκλους σύνορα αυτού του Μάνταλα λειτουργούν ως μια προστατευτική κουβέρτα η οποία αιωρείται ανάμεσα στον αρνητικό και τον θετικό χώρο.

Αυτό αναπαριστά τη συγχώρεσή σας όχι μόνο για τα πράγματα γύρω σας αλλά και για εκείνα τα οποία μετανιώνετε για τον εαυτό σας.

Αν διαλέξατε αυτό το Μάνταλα είναι πολύ πιθανό το πνεύμα σας να σας παροτρύνει να συγχωρήσετε κάποιον, ή τον εαυτό σας.

Μάνταλα #6

Αυτό το Μάνταλα αντιπροσωπεύει την επικοινωνία και κυβερνάται από το στοιχείο του νερού. Ο κεντρικός στρόβιλος στη μέση είναι φτιαγμένος από πολλές στρώσεις οι οποίες αποκαλύπτουν κάτι καινούριο, όπως συχνά είναι η επικοινωνία.

Το ζώο που συνδέεται με αυτό το Μάνταλα είναι η φάλαινα και αν το διαλέξατε τότε το πνεύμα σας μπορεί να επιθυμεί να επικοινωνήσετε με αυτούς που είναι γύρω σας. Τί λένε; Τί δεν λένε;

Μάνταλα #7

Το έβδομο Μάνταλα κυβερνάται από το στοιχείο του νερού. Οι εκρήξεις ενέργειας μέσα στο Μάνταλα αναπαριστούν τις εκρήξεις της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Αν διαλέξατε αυτό το Μάνταλα, το πνεύμα σας μπορεί να σας ωθεί να σταματήσετε να ανησυχείτε και να επιστρέψετε σε μια πιο παιδική φάση ευρηματικότητας.

Μάνταλα #8

Αυτό είναι το Μάνταλα της αγάπης. Το τόξο στο κέντρο στοχεύει στην συγκέντρωση και την αρμονία. Το ζώο που συνδέεται με αυτό το Μάνταλα είναι ο ιππόκαμπος. Ο ιππόκαμπος έχει τις ικανότητες της φροντίδας, που συσχετίζονται με την αγάπη.

Αν επικεντρωθήκατε σε αυτό το Μάνταλα, μπορεί να είναι επειδή το πνεύμα σας ζητάει να συγκεντρωθείτε στην αγάπη για τους γύρω σας – και τους εαυτούς σας.

Μάνταλα #9

Αυτό είναι το Μάνταλα της συμπόνιας και κυβερνάται από το στοιχείο του αέρα. Τα σχεδιασμένα εμπόδια γύρω από τον σταυρό λειτουργούν σαν ένα στρατό που ενώνει και διαχωρίζει 4 στοιχεία.

Το ζώο που συνδέεται με αυτό το Μάνταλα είναι ο ελέφαντας. Αν διαλέξατε αυτό το Μάνταλα σήμερα, μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται να ψάξετε και να βρείτε στην καρδιά σας συμπόνια για τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Αν υπάρχει κάποιο ζήτημα ή μια διαμάχη αυτή τη στιγμή στη ζωή σας, ίσως να πρέπει να επανεξετάσετε το αν δείχνετε συμπονετικοί ή όχι.

Μάνταλα #10

Αυτό είναι το Μάνταλα που αναπαριστά τη δύναμη και κυβερνάται επίσης από το στοιχείο του αέρα. Υπάρχουν διάφορα διασταυρωμένα σπαθιά σε αυτό το Μάνταλα τα οποία αναπαριστούν την ισχύ. Ενώνονται σε ένα σημείο συμβολίζοντας μια προστατευτική ασπίδα.

Το ζώο που συνδέεται με αυτό το Μάνταλα είναι ο αετός και κουβαλά μαζί του μια υψηλή αίσθηση ενόρασης και διαφάνειας.

Αν διαλέξατε αυτό το Μάνταλα τότε το πνεύμα σας μπορεί να σας ζητά να ενισχύσετε το θάρρος σας.

Μάνταλα #11

Αυτό είναι το Μάνταλα της έμπνευσης και κυβερνάται από το στοιχείο του αέρα.

Ανάμεσα στα εμπόδια υπάρχει μια φτερωτή έκρηξη που αναπαριστά τη συχνή έκρηξη της έμπνευσης.

Αν κοιτάζετε αυτό το Μάνταλα μπορεί να χρειάζεται να επικεντρωθείτε στην ομορφιά γύρω σας και μέσα σας – και μέσα από αυτή, να δημιουργήσετε σε αντάλλαγμα κάτι όμορφο για τον εαυτό σας.

Μάνταλα #12

Αυτό το Μάνταλα αναπαριστά την προστασία και το σύμβολο της καρδιάς, συμβολίζει τί άλλο, την καρδιά. Φυλάσσεται από αρκετά ατομικά σύμβολα τα οποία αναπαριστούν την προστασία σε αυτό το Μάνταλα.

Το Μάνταλα αυτό μεταφέρει την ενέργεια της αρκούδας και την προστατευτική της φύση. Οι αρκούδες υπερασπίζονται τα εδάφη τους και φροντίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους ανταγωνιστές τους. Ίσως αν διαλέξατε αυτό το Μάνταλα η συνείδησή σας να σας λέει να κάνετε το ίδιο.

Μάνταλα #13

Αυτό το Μάνταλα αντιπροσωπεύει την αυτοπεποίθηση και κυβερνάται από το στοιχείο της φωτιάς. Η σπίθα μέσα σε κάθε δώμα συμβολίζει τις φλόγες και κατευθύνει την προσοχή κάποιου.

Αυτό το Μάνταλα συνδέεται με το λιοντάρι που μεταφέρει την αστραφτερή, λαμπερή του ενέργεια όπου πηγαίνει.

Αν διαλέξατε αυτό το Μάνταλα, μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται να επικεντρωθείτε στο πως μπορείτε να γίνετε ο δικός σας ηγέτης.

Μάνταλα #14

Αυτό το Μάνταλα αντιπροσωπεύει την ικανότητα κάποιου να μείνει επικεντρωμένος στους στόχους του. Συνδέεται με το άλογο λόγω της αστείρευτης ενέργειας που διοχετεύει προς ένα κοινό στόχο.

Αν διαλέξατε αυτό το Μάνταλα ο νους σας επιθυμεί να λάβετε δράση και να ξεκινήσετε να θέτετε σε εφαρμογή τους στόχους σας.

Μάνταλα #15

Αυτό είναι το Μάνταλα της μεταμόρφωσης και αν το επιλέξατε, σηματοδοτεί την ανάγκη σας για αλλαγές στη ζωή σας.

Αυτό το Μάνταλα συνοδεύεται από το πνεύμα του φιδιού, λόγω της ρευστότητας και της ικανότητάς του να αλλάζει το παλιό του δέρμα.

Μάνταλα #16

Αυτό το Μάνταλα κυβερνάται από το στοιχείο της φωτιάς και αναπαριστά την ευκαιρία. Η πυξίδα στο κέντρο δείχνει προς διάφορες κατευθύνσεις, αντιπροσωπεύοντας τις πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε κάποιον.

Το πνεύμα του τρυποκάρυδου μεταφέρεται σε αυτό το Μάνταλα, που φέρει αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Μάνταλα #17

Αυτό το Μάνταλα αντιπροσωπεύει τη δημιουργία και κυβερνάται από το στοιχείο της γης. Τα πέταλα και τα τόξα που δείχνουν προς τα έξω συμβολίζουν τη δημιουργία και τα δημιουργικά εγχειρήματα.

Το ζώο που συνδέεται με αυτό το Μάνταλα είναι ο ουρακοτάγκος.

Αν αυτό το Μάνταλα σας ελκύει, πιθανότατα σχετίζεται με την ανάγκη σας για δημιουργία και εσωτερική έκφραση.

Μάνταλα #18

Αυτό είναι το Μάνταλα της ευγνωμοσύνης και παρουσιάζει ένα κύκλο από φεγγάρια που στροβιλίζονται στην ισχύ της βαρύτητας.

Τα αντικείμενα στο χώρο βασίζονται το ένα στο άλλο για να διατηρήσουν τις συνθήκες που γνωρίζουν και αγαπούν. Αν διαλέξατε αυτό το Μάνταλα το πνεύμα σας πιθανόν να σας υπενθυμίζει να είστε ευγενικοί.

Μάνταλα #19

Αυτό το Μάνταλα εκπροσωπεί το ένστικτο και κυβερνάται από το στοιχείο της γης.

Μεταφέρει το πνεύμα του καρχαρία το οποίο μας υπενθυμίζει να εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας και να δείχνουμε λιγότερο ευάλωτοι.

Αυτό το Μάνταλα μπορεί να σας υποδεικνύει την ανάγκη σας να επαναπροσδιοριστείτε και να εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας περισσότερο.

Μάνταλα #20

Αυτό είναι το Μάνταλα της σύνδεσης και μεταφέρει το πνεύμα του λύκου. Όπως και η νοοτροπία μιας αγέλης λύκων, έτσι και αυτό το Μάνταλα εκτιμά τους δεσμούς που έχουμε ο ένας με τον άλλο και τον τρόπο με τον οποίο μας οδηγούν στην επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

Αν επιλέξατε αυτό το Μάνταλα, αποτελεί ένδειξη πως πρέπει να ενισχύσετε τους δεσμούς που έχετε με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από εσάς.

Επιμέλεια/Μετάφραση : Σοφία Ισμήνη
anapnoes.gr

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μουσείο Πειραμάτων – Κυριακάτικα εργαστήρια 2024 για μικρούς επιστήμονες

Το Μουσείο Πειραμάτων υποδέχεται το 2024 με τα αγαπημένα κυριακάτικα εργαστήρια των μικρών επιστημόνων! Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου οι επιστήμες γίνονται παιχνίδι και τα πειράματα φέρνουν...

Ανακαλείται πασίγνωστη παιδική σοκολάτα από τα σούπερ μάρκετ από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, σε μια έκτακτη ανακοίνωση, ανακάλεσε πασίγνωστα σοκολατένια αυγά από την αγορά. Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μετά από αναφορά καταναλωτή, διαπιστώθηκε στα Kinder Bueno Eggs...

Mondelez: Ανακαλείται παρτίδα Toblerone

Σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων της σοκολάτας Toblerone 100 γρ. με νουγκά (10%), από μέλι και αμύγδαλα, προχώρησε  η Mondelez Ελλάς, καθώς δεν υπάρχει...

Xριστουγεννιάτικη αγορά Βιβλίου 7-10 Δεκεμβρίου

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ δίνουν γιορτινό «παρών» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου Τίτλοι λογοτεχνίας για μικρούς και μεγάλους, bazaar...

Santa Claus Kingdom – Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας ανοίγει τις πόρτες του στις 2 Δεκέμβρη

Santa Claus Kingdom - Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας Εσύ ήξερες ότι στο Santa Claus Kingdom, θα βρείς το μεγαλύτερο χωριό του Άγιου Βασίλη;...

Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου: Οι ευχές για τη γέννηση της κόρης τους

Γονείς για πρώτη φορά έγιναν πριν μια εβδομάδα ακριβώς ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Δανάη Μιχαλάκη. Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί, δύο χρόνια μετά τον...

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιο είναι

Tην ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ), λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας. Η παρούσα...

Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Ένα παιδί νεκρό

Τραγωδία στις Σέρρες με ένα 11χρονο παιδί νεκρό μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12). Μιλώντας...

Τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

Γλυκές μπουκιές με άρωμα Χριστουγέννων. Παραδοσιακή συνταγή για σούπερ μελωμένα μελομακάρονα με μπόλικο καρύδι και κανέλα. Ο χυμός πορτοκαλιού, το μέλι και το ελαιόλαδο αναμειγνύονται...

Γέννησε η Μαίρη Συνατσάκη. Να της ζήσει! – Tι αποκάλυψε ο μαιευτήρας της

Η Μαίρη Συνατσάκη γέννησε πριν από λίγες ώρες, καρπός του έρωτά της με τον Ίαν Στρατή. “Είναι ψύχραιμη και συγκινημένη και ήδη έχει αρχίσει να...
Error decoding the Instagram API json