Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2025

Εκλεράκια τιραμισού

tiramisu-eclairs_landscapeThumbnail_en

Για τη ζύμη των εκλέρ θα χρειστείτε:

  • 1 φλ. ‏νερό
  • 1/2 φλ. (1 μπάρα) ‏μαργαρίνη ανάλατη κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. ‏ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 220 γρ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 ‏αυγά +1 ασπράδι..

Για την κρέμα θα χρειστείτε:

  • 250 ml ‏γάλα πλήρες
  • 3 ‏κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. ‏ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ‏αλεύρι
  • 1 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
  • 185γρ. ‏βούτυρο
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 2 κ.γ. ‏καφές στιγμής

Εκτέλεση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής θα χρειαστείτε:

  1. Τοποθετείτε το γάλα με τον καφέ σε ένα πυρίμαχο μπολ και τα ζεσταίνετε στα μικροκύμματα ή σε ένα μπρίκι. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί ο καφές κι αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τους κρόκους, τους σπόρους βανίλιας και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να «ανοίξει» το χρώμα του μείγματος.
  3. Προσθέστε το corn flour και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  4. Προσθέστε το 1/3 από το ζεστό γάλα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε αργά το γάλα ενώ ανακατεύετε.
  5. Μεταφέρετε σε μια μεσαία κατσαρόλα και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να σφίξει και να γίνει λείο.
  6. Προσθέστε το κρύο βούτυρο κομμένο με κύβους και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ , καλύψτε με πλαστική μεμβράνη (η οποία να ακουμπάει την κρέμα) και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή ολονυχτίς.
  8. Όταν είστε έτοιμοι για να γεμίσετε τα εκλέρ , την χτυπάτε με το μίξερ προκειμένου να γίνει πιο λεία.
  9. Για να γίνει λεία η κρέμα θα παίρνετε ένα φλιτζάνι από την κρέμα και προσθέστε 175 ml ζεστό γάλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη ζύμη των σου:

  1. Τοποθετείτε το νερό, τη μαργαρίνη ,τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα και φέρνετε σε βρασμό.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και αμέσως προσθέστε το αλεύρι κι ανακατέψτε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και χτυπάτε τη ζύμη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει ελαφρά για 1 λεπτό περίπου.
  5. Ανεβάστε τη ταχύτητα σε μεσαία και προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά,μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, του οποίου η υφή θα είναι κολλώδης για 5 λεπτά.
  6. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 C και τοποθετείτε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
  7. Γεμίστε ένα κορνέ με τη γέμιση και σχηματίστε μικρά σωληνάκια περίπου 4 εκ.
  8. Χτυπήστε ένα αυγό με 2 κ.σ. γάλα και αλείψτε τα εκλεράκια με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  9. Ψήστε για 10 λεπτά , χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 175 C και ψήστε μέχρι να χρυσίσουν για 25 λεπτά. Τέλος, τοποθετείστε τα εκλέρ σε μια σχάρα να κρυώσουν.
  10. Για να φτιάξετε την κρέμα μασκαρπόνε χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να σχηματίζει απαλές κορυφές. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν στέρεες κορυφές.

Για την συναρμολόγηση:

  1. Κάνετε 3 τρύπες στην επιφάνεια κάθε εκλέρ.
  2. Τοποθετείστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τον καφέ και γεμίστε κάθε τρύπα του εκλέρ.
  3. Περιχύνετε με σος σοκολάτας και το αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί.
  4. Τοποθετείτε σε ένα κορνέ με χοντρή «μύτη»την κρέμα με το μασκαρπόνε και τοποθετείστε κατά μήκος μικρά μπαλάκια κρέμας σε ίση ποσότητα.
  5. Τέλος πασπαλίζετε με κακάο.

Πηγή : tastemade, foodmaniacs

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μουσείο Πειραμάτων – Κυριακάτικα εργαστήρια 2024 για μικρούς επιστήμονες

Το Μουσείο Πειραμάτων υποδέχεται το 2024 με τα αγαπημένα κυριακάτικα εργαστήρια των μικρών επιστημόνων! Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου οι επιστήμες γίνονται παιχνίδι και τα πειράματα φέρνουν...

Ανακαλείται πασίγνωστη παιδική σοκολάτα από τα σούπερ μάρκετ από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, σε μια έκτακτη ανακοίνωση, ανακάλεσε πασίγνωστα σοκολατένια αυγά από την αγορά. Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μετά από αναφορά καταναλωτή, διαπιστώθηκε στα Kinder Bueno Eggs...

Mondelez: Ανακαλείται παρτίδα Toblerone

Σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων της σοκολάτας Toblerone 100 γρ. με νουγκά (10%), από μέλι και αμύγδαλα, προχώρησε  η Mondelez Ελλάς, καθώς δεν υπάρχει...

Xριστουγεννιάτικη αγορά Βιβλίου 7-10 Δεκεμβρίου

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ δίνουν γιορτινό «παρών» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου Τίτλοι λογοτεχνίας για μικρούς και μεγάλους, bazaar...

Santa Claus Kingdom – Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας ανοίγει τις πόρτες του στις 2 Δεκέμβρη

Santa Claus Kingdom - Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας Εσύ ήξερες ότι στο Santa Claus Kingdom, θα βρείς το μεγαλύτερο χωριό του Άγιου Βασίλη;...

Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου: Οι ευχές για τη γέννηση της κόρης τους

Γονείς για πρώτη φορά έγιναν πριν μια εβδομάδα ακριβώς ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Δανάη Μιχαλάκη. Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί, δύο χρόνια μετά τον...

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιο είναι

Tην ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ), λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας. Η παρούσα...

Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Ένα παιδί νεκρό

Τραγωδία στις Σέρρες με ένα 11χρονο παιδί νεκρό μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12). Μιλώντας...

Τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

Γλυκές μπουκιές με άρωμα Χριστουγέννων. Παραδοσιακή συνταγή για σούπερ μελωμένα μελομακάρονα με μπόλικο καρύδι και κανέλα. Ο χυμός πορτοκαλιού, το μέλι και το ελαιόλαδο αναμειγνύονται...

Γέννησε η Μαίρη Συνατσάκη. Να της ζήσει! – Tι αποκάλυψε ο μαιευτήρας της

Η Μαίρη Συνατσάκη γέννησε πριν από λίγες ώρες, καρπός του έρωτά της με τον Ίαν Στρατή. “Είναι ψύχραιμη και συγκινημένη και ήδη έχει αρχίσει να...
Error decoding the Instagram API json