Τόσο εύκολη που μπορείτε να την φτιάξετε ακόμα και μαζί με τα παιδιά…σαν δώρο για τον μακαρονά μπαμπά τους!
Θα χρειαστείτε
Μια δόση από την αγαπημένη σας ζύμη για κεϊκ
Κρέμα για να φτιάξετε τα “μακαρόνια”
Σοκολατάκια Φερέρο να παριστάνουν τους κεφτέδες
Σάλτσα “ντομάτα” από αραιωμένη μαρμελάδα φράουλα.
Λίγη λευκή σοκολάτα τριμμένη(ρόλος=παρμεζάνα!)
Ξεκινάμε?
Ψήστε το κεικ σας σε μια βαθιά καμπυλωτή φόρμα(τυπου μπολ).
Φτιάχνετε το frosting
450 γρ τυρι κρεμα
100 γρ. βούτυρο
250γρ άχνη ζαχαρη κοσκινισμένη
Βανίλια ή χυμό λεμόνι για άρωμα.
Χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα(και τα 2 σε θερμοκρασία δωματίου) να αφρατέψουν. Προσθέστε το αρωματικό που θέλετε και την άχνη κουταλιά-κουταλιά.
Γαρνίρετε το κεικ σας με μια μεγάλη μύτη του κορνέ(απλή στρογγυλή, χωρίς σχέδια.Αφήστε μερικά “μακαρόνια” να πέσουν και στο πλάι του πιάτου.
Τοποθετήστε τα Φερέρο-κεφτεδάκια σας απο πάνω(μπορείτε να βάλετε όποια άλλα θέλετε, ακόμα κ σπιτικά δικά σας αν έχετε).
Τελειώστε με τη “σάλτσα”. Ζεστάνετε 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα με 1-2 κ.σ νερό, να αραιώσει λίγο και περιχύνετε τα “ζυμαρικά”σας!
Μακαρόνια χωρίς τυρί δεν λέει,σωστά? Τρίψτε λίγη λευκή σοκολάτα στον τρίφτη σας και πασπαλίστε την τούρτα σας!
**Τip! Aν θέλετε να είναι πιο ρεαλιστική η σάλτσα σας, κόψτε λίγη από τη βάση του κεικ(πριν το γαρνίρετε) και τρίψτε τα κομματάκια μέσα στη σάλτσα. Θα γίνει σαν κανονικό ντοματάκι κονκασέ!
Καλή επιτυχία!
Η ιδέα είναι της Anne Reardon.