Χτυπάμε 2 αυγά με 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε και χτυπάμε 1 βιτάμ, που έχουμε προηγουμένως μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και 1 φλυτζάνι γάλα.
Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαχλέπι και 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη μαστίχα Χίου.
Ανακατεύουμε σταδιακά, 500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη συσκευασία).
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του τσουρεκιού και αν βγεί καθαρό, είναι έτοιμο, διαφορετικά το αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη και ξαναελέγχουμε.
Πλεονέκτημα: Πολύ εύκολο τσουρέκι με όλα τα αρώματα του παραδοσιακού, με υφή όπως του κέϊκ, χωρίς τους χρόνους, που απαιτούνται για το παραδοσιακό τσουρέκι και κατάλληλο για όλες τις εποχές, ανεξαρτήτως Πάσχα.