Η φίλη Παναγιώτα είναι παλιά γνώριμη αυτού του blog,αφού έχει μοιραστεί μαζί μας πετυχημένες συνταγές της κατα το παρελθόν!
Αυτή τη φορά κάνει δυναμικό come back με μια συνταγή κόλαφο!!!
Υποσχέθηκα να τη φτιάξω και να την κάνω άρθρο για να τη δοκιμάσετε όλες..και ιδού!!
Υλικά:
5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Λουκάνικα ή μπέικον ( ή και τα δύο)
Λάδι
Τριμμένα τυριά (περίπου 3/4) (εγώ χρησιμοποίησα guda & μοτσαρέλα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε και regato ή ότι άλλο σας αρέσει)
Πιπέρακι ελάχιστο για τη νοστιμιά
4-5 αυγά (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού σας)
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τηγανίζουμε . Συγχρόνως τηγανίζουμε ελαφρώς και τα λουκάνικα ή το μπέικον.
Λαδώνουμε ένα ταψί με ελάχιστο λαδάκι ώστε να μην κολλήσει το φαγητό μας και στρώνουμε τη στρώση με τις πατάτες που τηγανίσαμε.
Απο πάνω τοποθετούμε το μπέικον και απλώνουμε κατα μήκος πάνω απο τις πατάτες.
Ρίχνουμε απο πάνω τα τριμμένα τυριά
και τέλος τα αυγά!
Ψήνουμε στους 180-200 για 10-12 λεπτα και Καλή όρεξη!!
Επάνω:H δικιά μου αυγό-πατατόπιτα και κάτω:
η αυγό-πατατόπιτα που μας έστειλε η φίλη Παναγιώτα!!
Χάρμα οφθαλμών! Σλούρπ!!
Όλγα Τσουπρα Αργυροπούλου-Modernmoms.gr:
Διαβάστε επίσης: