Πέρασαν πολλά χρόνια απο την τελευταία φορά που έφτιαξα κριτσίνια. Προ 15ετίας που τα έφτιαχνα συχνά, ήμουν ελέυθερη και τα επέλεγα λόγω υγιεινής διατροφής που ακολουθούσα.
Πρόκειται πράγματι για ένα υγιεινό σνακ που αρέσει στα παιδιά και φυσικά και σε εμάς τους μεγάλους!
Έψαχνα για μια συνταγή έυκολη και δοκιμασμένη. Ζήτησα μάλιστα τη βοήθεια των φίλων που με ακολουθούν στο προφίλ μου στο instagram και ανταποκρίθηκαν, στέλνοντας μου δικές τους συνταγές αλλά και συνταγές απο το διαδίκτυο.
Διάβασα όλες τις συνταγές και κατέληξα στην-κατα τη γνώμη μου- ευκολότερη απο όλες, γιατί είχα σκοπό να φτιάξω τα κριτσίνια μαζί με τα παιδιά μου και δεν ήθελα μια συνταγή περίπλοκη και με πολλά υλικά.
Είναι η συνταγή που μου έστειλε μια φίλη στο instagram και δεν είναι άλλη απο την συνταγή για κριτσίνια απο paxxi.gr
Υλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 ml νερό κρύο
- 1 ΚΣ ξύδι
- 2 (170) γρ καρότα ξυσμένα
- 250 γρ αλεύρι σκληρό
- ½ κγ πάπρικα γλυκιά (εμείς πάπρικά δεν βάλαμε γιατί δεν είχαμε)
- ¼ κγ αλάτι
- 1 ½ κγ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
Διαβάστε ένα ένα τα βήματα που ακολουθήσαμε εγώ και τα παιδιά μου, που ήταν οι καλύτεροι βοηθοί! 🙂
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψαμε τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι.
-
Σε ένα άλλο μπολ ενώσαμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
-
Ρίξαμε σταδιακά τη μισή ποσότητα των στερεών υλικών στα υγρά, ανακατεύοντας.
-
Προσθέσαμε τα καρότα και συνεχίσαμε με την υπόλοιπη ποσότητα των αλεύρων.
-
Πρέπει να γίνει μια ζύμη ελαστική, χωρίς να κολλάει όμως στα χέρια.
-
Ανάλογα την υγρασία των καρότων ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι παραπάνω.
-
Πλάσαμε τη ζύμη σε λουκάνικο, την τυλίξαμε σε μεμβράνη και τη βάλαμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
Αφού περάσεη ώρα, ανοίξαμε τη ζύμη με τον πλάστη.
-
Με τον κόφτη της πίτσας κόψαμε σε λωρίδες του 1 εκ και έπειτα στη μέση.
-
Πλάσαμε κάθε λωρίδα σε μπαστουνάκια και τις βάλαμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
-
Ψήσαμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 35 – 40 λεπτά,
Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Βγήκαν πεντανόστιμα! Τραγανά όσο πρέπει,αλμυρά όσο πρέπει και κυρίως πανέυκολα!
Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξουμε σύντομα!
Φτιάξτα και εσύ και καλή όρεξη!
Όλγα