Κέικ με μπανάνα και καφέ Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή
Υλικά για 6-8 άτομα
2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες λιωμένες
140 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κουταλιές του γλυκού κοφτά κανέλα
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μεγάλα αυγά
Για το γλάσο
Μην ξεχνάτε! Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να διαβάζετε πρώτοι για όλα τα νέα άρθρα και διαγωνισμούς!
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίος καφές
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώνετε μια φόρμα 23×12 εκ.
Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα.
Σίγα – σιγά ρίχνετε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομογενές.
Τέλος ενσωματώνετε τα καρύδια στο μείγμα.
Γεμίζετε τη φόρμα σας μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να ανέβει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάχνετε μάφινς.
Ψήνετε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά. Αφήστε το λίγο στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Κοσκινίζετε την άχνη ζάχαρη. Διαλύετε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατέψτε με τη ζάχαρη.
Κάντε follow στο προφίλ μας στο instagram για να ενημερώνεστε και να παίρνετε μέρος σε όλους τους νέους διαγωνισμούς & όχι μόνο!