Περιγραφή
Με διάφορα λαχανικά τυριά και αρωματικά φτιάχνουμε αυτούς τους κεφτέδες που είναι όλο μοσχοβολιά και νοστιμιά!
- 1 πακέτο ανάμικτα κατεψυγμένα λαχανικά.
- 1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
- 1 κρεμμύδι τριμμένο.
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη(προαιρετικά).
- Λίγο μαϊντανό .
- Άνηθο .
- 1 πράσο.
- 100 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 100γρ. Φέτα.
- 100 γρ. Παρμεζάνα.
- 2 αυγά.
- 4 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει.
- 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- 2 κουταλιές λάδι.
- Ρίχνουμε τα λαχανικά σε νερό που βράζει και τα ζεματάμε για 2 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από το μούλτι.
- Τα βάζουμε σένα μπολ και προσθέτουμε,το κρεμμύδι,την πατάτα,τον άνηθο τον μαϊντανό και το πράσο ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, τ αυγά ελαφρά χτυπημένα,και όλα τα υπόλοιπα υλικά, και κάνουμε ένα κουρκούτι, παχύρρευστο.
- Σ ένα τηγάνι με καυτό λάδι , παίρνουμε κουταλιές απο το χυλό, και ρίχνουμε.
- Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, να γίνουν χρυσόξανθες και τραγανές.
- Αφού τις βγάλουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .