Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο γλύκισμα. Σοκολατένιος κορμός με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα, ξηρούς καρπούς γαρνιρισμένο με γλάσο σοκολάτας.
Υλικά
Για το κορμό:
•1 ζαχαρούχο γάλα
•250 γρ. βούτυρο
•1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
•1 σοκολάτα κουβερτούρα
•1 κ.σ. κονιάκ
•1/2 φλ. τσαγιού φουντούκια χοντροκομμένα
Για το γλάσο σοκολάτας…
[sc:readmore]
•12 κ.σ. βούτυρο
•1 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
•90 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
1.Καλύπτετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ.
2.Για το κορμό: Σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει καλά η σοκολάτα, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3.Προσθέτετε τα μπισκότα, σπασμένα σε μέτρια κομμάτια, και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να κρυώσει και μετά ξεφορμάρετε το κορμό σε πιατέλα.
4.Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο για 3 λ περίπου να αφρατέψει, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμα προσθέτοντας σιγά σιγά και τη λιωμένη σοκολάτα.
5.Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα καλύπτετε τον κρύο κορμό με τη σοκολάτα και την αφήνετε να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρετε [προαιρετικά] με τριμμένη σοκολάτα ή φιλέ αμυγδάλου ή θρυμματισμένα φουντούκια.
sintayes.gr
[sc:telos]