ΥΛΙΚΑ
Για περίπου 40 κομμάτια:
- 250 γρ. Flora με βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 600 γρ. αλεύρι
- ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1-2 κουτ. σούπας κονιάκ ή μπράντι
Για την επικάλυψη:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ…
- Χτυπάμε στο μίξερ το Flora με βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το γάντζο ή με τα χέρια μας.
- Αφήνουμε λίγο τη ζύμη μας σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C. Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, τους βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για την επικάλυψη:
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το Flora με βούτυρο και όταν αρχίσει να φουσκώνει, την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτάμε έναν-έναν τους κουραμπιέδες στη σοκολάτα και τους αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν.