Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό πατάτες
- 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 4 αυγά
- 125 γρ. mozzarella κομμένη τετραγωνάκια
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- Μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση…
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις πλάθουμε να γίνουν πουρές.
- Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι, πλάθουμε σε μπαλάκια, βάζουμε μέσα το κομμάτι από τη mozzarella και τα περνάμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες όχι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές.
Διαβάστε επίσης: H αυγό-πατατόπιτα που ξετρέλανε το διαδίκτυο!