
Τα λουκουμαδάκια αλλιώς… Μικρά λαχταριστά μπαλάκια από ανθότυρο, βουτηγμένα σε «κουρκούτι» από γάλα και πορτοκάλι που τηγανίζονται, πασπαλίζονται με σουσάμι και τέλος περιχύνονται με μέλι.
Υλικά
•1 φλιτζάνι γάλα
•1 αβγό
•ξύσμα από ½ πορτοκάλι
•αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
•300γρ. ανθότυρο φρέσκο
•λάδι για το τηγάνισμα
•½ φλιτζάνι σουσάμι
•λίγο μέλι
•κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση….
Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα με το αβγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα πηχτό κουρκούτι.
Πλάθετε το φρέσκο ανθότυρο σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι καλά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, βουτάτε τα τυρομπαλάκια μέσα στο χυλό και τα μεταφέρετε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Κυλάτε τα λουκουμαδάκια στο σουσάμι, τα περιχύνετε με μέλι και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με κανέλα.
Συνταγή και φωτό:olivemagazine.gr