Το έφτιαξα ,το φωτογράφησα και σας το στέλνω!
Ένα έχω να σας πώ….Μίαμμμμμμμ!!!!!!!
Lamingtons.
Μικρά πλατειά κομμάτια του απλού κέικ, βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα και ζάχαρη και επικάλυψη καρύδας. Λέγεται ότι έχει ονομαστεί έτσι απο τον λόρδο Baron Lamington ένός δημοφιλή κυβερνήτης του Queensland 1896 – 1901.
Για το κέικ /παντεσπάνι…
3 αυγά
1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 / 4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει
1 / 4 κούπας καλαμποκάλευρο
15g (1/2oz) βούτυρο
3 κουταλιές ζεστό νερό
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Βαθμιαία προσθέστε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη!
Κοσκινίστε το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχτε το στι μίγμα σε συνδυασμό με το νερό και το βούτυρο.
Χύστε το μίγμα σε μία φόρμα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου λεπτά 30.
Αφήστε το κέικ να σταθεί στη φόρμα για όση ώρα χρειαστεί να κρυώσει.
Για το γλάσσο σοκολάτας: 3 φλιτζάνια καρύδας
500g ζάχαρη άχνη
1 / 3 φλιτζάνι κακάο
(επιπλέον κακάο μπορεί να προστεθεί, σύμφωνα με το γούστο)
15g βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι γάλα
Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε πυρίμαχο μπολ.
Ανακατέψτε το βούτυρο και το γάλα.
Ανακατεύετε σ ένα μπέν μαρί.
Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια (όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
Κρατώντας κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι, βουτήξτε το στο γλάσσο σοκολάτας που φτιάξατε.
Κρατήστε το κομμάτι πάνω από το μπολ για λίγα λεπτά για να στραγγίξει ή σοκολάτα που περισσεύει.
Βουτήξτε το μετά στην καρύδα,και βάλτε το σε μία πιατέλα.
(Αν θέλετε για μεγαλύτερη ευκολία φτιάξτε ένα απλό κέικ όπως το ξέρετε και ακολουθήστε μετά τα βήματα για το γλάσσο! Πιστέψτε με είναι πολύ νόστιμο και βγαίνει ακριβώς ίδιο)!
Δώστε στους καλεσμένους σας να δοκιμάσουν,είναι απλά πεντανόστιμο!
Καλή επιτυχία!
*Θα χαρώ πολύ όσες το φτιάξετε να μου στείλετε φωτογραφίες!
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ…. ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ!