Η φίλη Άννα ,που γιορτάζει κιόλας σήμερα,ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου μοιράζεται αποκλειστικα και μόνο στο modernmoms.gr την επαγγελματική συνταγή για μελομακάρονα που έφτιαχνε τόσα χρόνια στο μαγαζί της!!
Δοκιμάστε τα!!!
[sc:readmore]
Εγώ ανυπομονώ!
Υλικά
80γρ αχνη ζαχαρη
380 γρ λαδι πυρηνελαιο και ελαιολαδο μισο-μισο
260γρ πορτοκαλαδα βιοχημική
40γρ σιμιγδαλι ψιλο
Μισο κουταλακι γλυκου γαρυφαλλο
1κ.γ κανελα
4γρ μπεικιν
8γρ.αμμωνια
760γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
Για το σιρόπι
1κιλο νερο
1,5 κιλο ζαχαρη
1,5 κιλό γλυκόζη
Εκτέλεση
Χτυπατε την αχνη και το λαδι
Μετα ριχνετε την αμμωνια μεσα στην πορτοκαλαδα και μολις λιγο φουσκωσει τη ριχνετε μεσα στο λαδι…..
Μετα ριχνετε το σιμιγδαλι,κανελα,γαρυφαλλο,αλευρι και μπεικιν και ανακατεύετε.
Ανακατεύουμε καλά για να μη σφίξει πολύ,να είναι αφράτο ζυμάρι!
Μόλις εννωθούν τα υλικά πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε και δημιουργούμε τα μελομακάρονα μας,
ψηνουμε στους 160 περιπου 25 λεπτα
[sc:telos]