Η φίλη Ελένη μας έστειλε την αγαπημένη της συνταγή για μελομακάρονα! Τη συνταγή της γιαγιάς της! Εγγυημένη και δοκιμασμένη στο χρόνο όπως η ίδια λέει! Δοκιμάστε τη!
|
|
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδοκαι το μπράντυ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Ενώνετε τα δύο μείγματα και τα ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολάει απο τα χέρια. | |
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος περίπου καρυδιού και πλάθετε τα μελομακάρονα. Στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολα ένα ρηχό ταψί και βάζετε τα μελομακάρονα με τη σειρά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 – 30 περίπου λεπτά. | |
Ετοιμάζετε στη συνέχεια το σιρόπι. Πλένετε το πορτοκάλι και το κόβετε στη μέση. Βάζετε στη κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και βράζετε για 7 – 8 λεπτά. | |
Αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια και όταν βράσει, ρίχνετε μέσα τα μελομακάρονα και τα αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με τριμμένη καρυδόψιχα. |
|
Για περισσότερο μελωμένα μελομακάρονα, μπορείτε μετά το σιρόπιασμα να τα περιχύσετε με λίγο μέλι. |
Privacy Overview
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.