Η Έλλη είναι μανούλα 2 αγγελουδιών 2 & 6 ετών αντίστοιχα.Μου έστειλε πρίν λίγες μέρες τη δική της συνταγή μελομακάρονα για να την μόιραστεί μαζί σας!
Μας εγγυάται ότι είναι πεντανόστιμα!
Πάμε να τα φτιάξουμε?
Θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
- 1 μικρό ποτηράκι κονιάκ
- 2 κ.σ κανέλλα
- 1 κ.γλ γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ.σ baking powder
- 1 κ. γλ σόδα
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες μέλι
- 2 κούπες νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
- φλούδα λεμονιού
- Καρύδια αλεσμένα για το τέλος
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το χυμό το κονιάκ και τα μυρωδικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking και τη σόδα.
- Βάζουμε τόσο αλεύρι ώστε να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα αλλά να μην γίνει σκληρή.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε ταψί κάνοντας επάνω σχεδιάκια είτε με τον λεπτό τρίφτη είτε με το μαχαίρι.
- Ψήνουμε ένα ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις, 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα απ το φούρνο τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι και τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα,για να μην διαλύσουν
- Τα στολίζουμε σε πιατελίτσα και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο καρύδι.
Και καλή μας όρεξη…..Επ!Μην φάτε πολλά!Ε????