Η αγαπημένη συνταγή της φίλης Νάσιας και των παιδιών της!
Μας την έστειλε για να τη φτιάξετε και εσείς! Η συνταγή είναι δανεισμένη απο τις συνταγές της παρέας.
Τι περιμένετε??Μιαμμ!!
Τι χρειαζόμαστε:
(για περίπου 50 κομμάτια)
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 185 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
- 2,5 γρ. μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Πώς το κάνουμε:
ΜΠΙΣΚΟΤΑ:
- Τοποθετήστε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό και τη βανίλια.
- Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να αφρατέψει καλά το μίγμα.
- Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε και προσθέστε σταδιακά το περιεχόμενο του μπολ στον κάδο, συνεχίζοντας να ανακατεύετε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε μία σφιχτή ζύμη.
- Πλάστε τη σε μία μπάλα.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και πλάστε κορδόνια πάχους σχεδόν 3 εκ.
- Κόψτε τα κορδόνια σε μικρότερα, μήκους 8 εκ.