Η σωστή διατροφή συνεχίζεται και το διαιτολόγιό μου είναι πια πλούσιο σε λαχανικά, φρούτα και… σπόρους. Στον πάγκο της κουζίνας έχω γεμίσει βάζα με διάφορους σπόρους και καρπούς που μου δίνουν ενέργεια και είναι η καλύτερη παρέα μου όταν πεινάω ή όταν είμαι έτοιμη ν’ ανοίξω το ντουλάπι με τις λιχουδιές.
Λιναρόσποροι, σπόροι chia, αμύγδαλα και σταφίδες, βρώμη, cranberries και goji berries, είναι μερικά μόνο από αυτά που συνοδεύουν το γάλα μου, τo γιαούρτι μου και γενικά το πρωινό μου.
Καταναλώνω επίσης πολλές βιολογικές ρυζογκοφρέτες, τις οποίες τρώω συνήθως με φέτες φρούτων, μέλι και διάφορους καρπούς.
Ας πρόσεχα, να έτρωγα λιγότερο τις ημέρες των γιορτών. Τώρα πληρώνω το τίμημα, το οποίο βέβαια μου κάνει πολύ καλό, αφού είχα μειώσει κατά πολύ την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, οπότε τώρα βρήκα πάλι τους ρυθμούς μου. Και είμαι τυχερή, γιατί λατρεύω όλα αυτά τα περίεργα βιολογικά προϊόντα και τους αποξηραμένους καρπούς. Το μόνο που μου λείπει είναι… τα γλυκά, τι άλλο; Έτσι, φτιάχνω διάφορα σνακ που μου κόβουν τη λιγούρα και ένα από αυτά είναι τα παρακάτω μπισκότα, που έφτιαξα με τρία μόνο υλικά.
Βρώμη, βούτυρο και μέλι.
Πιο συγκεκριμένα:
120 γρ βούτυρο
200 γρ βρώμη
2 κουταλιές σούπας μέλι
Η διαδικασία απλούστατη:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα.
Λιώνουμε (δεν καίμε) το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα μπολ με τις νιφάδες βρώμης. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα και να ρουφήξουν οι νιφάδες το βούτυρο. Έπειτα πλάθουμε μπισκότα (τα σφίγγουμε αρκετά) στο μέγεθος που θέλουμε – εγώ έφτιαξα 16 κομμάτια.
Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και προσοχή: τα αφήνουμε να κρυώσουν κι έπειτα τ’ αγγίζουμε. Όσο είναι ζεστά, διαλύονται, γι αυτό περιμένουμε λιγάκι, πριν τα δοκιμάσουμε.
Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε στο άψητο μείγμα ό,τι άλλο μας αρέσει. Εγώ έριξα λίγες σταφίδες, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, cranberries, σουσάμι κλπ. Μόνο που αν ρίξετε πολλά επιπλέον υλικά στο μείγμα, θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο λιωμένο βούτυρο, γιατί αλλιώς δεν θα πλάθονται. Επίσης, αν τα θέλετε πιο γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε καστανή ζάχαρη.
Δοκιμάστε τα όμως μια φορά με τη βασική συνταγή, ώστε να δείτε αν σας αρέσουν ή αν σας είναι αρκετά γλυκά και την επόμενη φορά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο επιθυμείτε.
Να περνάτε καλά!
Litsa