Υλικά
•5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•1 φλιτζάνι αρακά
•2 καρότα τριμμένα
•1 πατάτα βρασμένη
•5 κουταλιές λάδι,
•1 κουτί μπίρα
•1 1/2-2 φλιτζάνια αλεύρι
•2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
εκτέλεση…
[sc:readmore]
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον αρακά, τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Βάζουμε την μπίρα σε μπολ και ρίχνουμε τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε πηχτό χυλό. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, την πατάτα λιωμένη και τα μπαχαρικά με τον δυόσμο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μπιφτέκια. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα, την αλείφουμε με λίγο λάδι και τα απλώνουμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 1/2 ώρα.
[sc:telos]