Υπέροχα, τραγανά, μυρωδάτα και νηστίσιμα!
Ακόμα και αν δεν νηστεύετε – ή θέλετε να φτιάξετε κάποια άλλη στιγμή την συνταγή- μπορείτε απλά να αντικαταστήσετε τη μαργαρίνη με φρέσκο βούτυρο!

Υλικά για 48 κομμάτια
1200 γρ. μήλα(όποια σας αρέσουν, απλά διαλέξτε λίγο σκληρούτσικα)
Λίγο χυμό λεμονιού
220 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Κανέλλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας(12 φύλλα)
Κανέλλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας(12 φύλλα)
130 γρ. λιωμένη μαργαρίνη για το άλλειμα των φύλλων
[sc:readmore]
Άχνη και κανέλλα για το σερβίρισμα
[wp_ad_camp_2]
[wp_ad_camp_2]
Καθαρίστε τα μήλα και τρίψτε τα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού(για να μη μαυρίσουν), και πιέστε μέσα σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σε ένα τηγανάκι λιώστε τα 50 γρ. μαργαρίνης, προσθέστε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα και “μαγειρέψτε” τα για 5-6 λεπτά. Ρίξτε τα καρύδια στο τέλος.
Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.
Κόψτε τα φύλλα κρούστας στα 4(από την κοντή πλευρά τους). Αλείψτε με λίγη μαργαρίνη κάθε φύλλο, προσθέστε ένα κουταλάκι(του γλυκού) γέμιση και τυλίξτε τα σε ρολάκια, φροντίζοντας να κλείσετε καλά τη γέμιση μέσα στο φύλλο.
Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάλτε τα μηλοπιτάκια σας και αλείψτε ελαφρά την επιφάνεια τους με λίγη λιωμένη μαργαρίνη
Ψήνετε στους 170-180 C για 20 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσουν, πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη και έξτρα κανελλίτσα και απολαύστε τα!
Καλή μας Σαρακοστή!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook,στo etsy, αλλά & στο site της lenascakes.gr!
[sc:telos]
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook,στo etsy, αλλά & στο site της lenascakes.gr!
[sc:telos]
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Error decoding the Instagram API json
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ