Η νηστεία έχει περιορισμούς… αλλά δεν υπάρχει λόγος να μη φτιάξουμε κι ένα γλυκό,έτσι δεν είναι?
Δοκιμάστε αυτά τα πανεύκολα σταφιδένια muffins γαρνιρισμένα με την αγαπημένη μας σοκολάτα βέβαια!
Υλικά(για 18 κομμάτια περίπου)
250 γρ.μαργαρίνη
250 γρ.ζάχαρη
220 γρ.χυμό πορτοκάλι
400 γρ.φαρίνα
1/2 κ.γ σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γρ.σταφίδες ξανθές
Σάλτσα σοκολάτας
150 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. μαργαρίνη
1 κ.γ γλυκόζη
Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού.
Συνεχίστε ρίχνοντας το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκάλι.
Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και ρίξτε το στο μίγμα.
Τελευταία ρίξτε στις σταφίδες που έχετε αλευρώσει ελαφρά σε ένα μπολάκι.
Γεμίστε τις υποδοχές ενός ταψιού για muffins αν θέλετε να τα κάνετε ατομικά
(ή βάλτε το μίγμα σε μια κανονική φόρμα κεϊκ,το μίγμα είναι αρκετό).
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 C για μισή ώρα περίπου
(υπολογίστε 45-50 λεπτά αν κάνετε τη μεγάλη φόρμα του κεϊκ)
Λιώστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας σε μπεν-μαρί
και ρίξτε πάνω από τα muffins σας.
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!