Είναι μια εύκολη και απίστευτα νόστιμη συνταγή για ντόνατς, είναι καλύτερα ακόμα και από αυτά των φούρνων!!! Εμπιστευτείτε με και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!
[sc:readmore]
Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι extra δυνατό (μωβ συσκευασία)
- 100 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 300 γρ. γάλα
- 1 1/2 κ.γ. βανίλια
- 50 γρ. νωπή μαγιά ή 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 5 γρ. αλάτι
- 5 γρ. κανέλα
- 2 γρ. μοσχοκάρυδο
- λάδι για τηγάνισμα (καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο)
Υλικά για το γλάσο:
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
- 3 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά εως ότου γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
- Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με το ζυμάρι ένα μετρίου πάχους φύλλο. Με ένα φλιτζάνι του τσαγιού κόβουμε στρογγυλά ζυμαράκια και με τον δείκτη μας ανοίγουμε τρύπα στο κέντρο.
- Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι τα ντόνατς να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Τα στεγνώνουμε σε πιάτο με πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και τα πασπαζίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με το γλάσο που έχουμε φτιάξει.
- Το γλάσο είναι πολύ εύκολο, βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπόλ και τα χτυπάμε εως ότου γίνουν ένα ωραίο μείγμα, αν δείτε οτι είναι πολύ σφιχτό βάζετε λίγο νεράκι να αραιώσει!
[sc:telos]