Η παρακάτω συνταγή για κουραμπιέδες που μοιράζεται μαζί μας είναι όπως μου είπε η ίδια η καλύτερη απο όσες έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα, αφού περιέχει μαστίχα.
Ας δούμε πώς θα τους φτιάξουμε:
Υλικά
- 700 γραμμ. αλεύρι μαλακό
- 400 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1½ κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
- 2 κρόκοι αυγών
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. λικέρ μαστίχα
- 1 κ.γλ. τριμμένη μαστίχα
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- ανθόνερο για ράντισμα
Διαδικασία:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη και την άχνη στο μίξερ μέχρι να κρεμώσουν καλά και να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα, τους κρόκους και το λικέρ μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
2. Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου ή κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί και τους τοποθετούμε αραιά τον έναν από τον άλλο. Πάνω σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και φουρνίζουμε το ταψί με τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, και όσο είναι ακόμα ζεστοί, τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα άχνη.
μερίδες 40
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Ευχαριστούμε πολύ Ευούλα!:)))
- Καλή επιτυχία!