Έτσι λοιπόν σκαρφίστηκα μία δική μου παραλλαγή(version) την οποία και έχω φτιάξει αρκετές φορές ,αφού τελικά άρεσε σε όλους!
Είναι πολύ απλή συνταγή και δεν έχει μεγάλες διαφορές απο την κλασσική συνταγή του μουσακά.
Προσοχή φτιάξτε την μόνο αν σας αρέσουν πολύ τα μανιτάρια!
Υλικά
- 4-5 κολοκυθάκια
- φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες ή αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε κονσέρβα(εγώ σας δείχνω τη συνταγή με κονσέρβα γιατί δεν είχα φρέσκα μανιτάρια.Είναι όμως πολύ πιο νόστιμο το φαγητάκι μας με φρέσκα μανιτάρια).
- 3 πατάτες μεγάλες
- τυρί τριμμένο(εγώ χρησιμοποιώ Δανίας)
- Πιπεριές κέρατα
Για την μπεσαμέλ:
- 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο ή 2 κουτιά εβαπορέ(αραιωμένο)
- 6 κουταλιές μεγάλες αλεύρι
- ελάχιστο αλάτι
- λίγο μοσχοκάρυδο.
Διαδικασία:
- Τηγανίζουμε ένα ένα τα υλικά μας,με την σειρά που θα τα στρώσουμε στο πυρέξ μας.Πρώτα τις πατάτες μετά τα κολοκυθάκια,τις πιπεριές και τέλος τσιγαρίζουμε λίγο τα μανιτάρια μας.
- Τα στρώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτάκια να τραβήξει το πολύ λάδι και αμέσως μετά αρχίζουμε να τα στρώνουμε ένα ένα στο πυρέξ κάνοντας στρώσεις.Ξεκινάμε με μια στρώση πατάτας συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια ,μετά στρώνουμε τα μανιτάρια και τέλος βάζουμε λίγα ψιλοκομμένα κομματάκια πιπεριάς.Δεν ξεχνάμε σε κάθε στρώση να ρίχνουμε και λίγο τυράκι τριμμένο.
- Καλύπτουμε απο επάνω με την μπεσαμέλ,πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στον αέρα.
Καλή όρεξη!!!
Στείλτε μου τις συνταγές σας στο mamadoparea@yahoo.com .