Επιτέλους δοκίμασα πατάτες ακορντεόν (γιούπι και yeah και hooray)!
Πρόκειται για μια συνταγή πάνω στην οποία ήθελα να πειραματιστώ εδώ και τουλάχιστον δύο (μπορεί και τρία) χρόνια αλλά… δεν έτυχε, δε βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή, ξεχάστηκε, αμφισβητήθηκε. Να όμως που πέτυχε!
Από ότι διάβαζα, το συγκεκριμένο πιάτο είναι επινόηση των Σουηδών (μπράβο στους Σουηδούς λοιπόν και πάντα τέτοια) και πήρε το όνομα του από το εστιατόριο Hasselback στη Στοκχόλμη στο οποίο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1700.
Και μιας που αναφερθήκαμε σε μια Σκανδιναβική χώρα, νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε διεξοδικά για τους Vikings. Τι λέτε και εσείς;
Συνεχίζουμε με τον ορισμό της πατάτας ακορντεόν.
Πρόκειται για μια πατάτα την οποία κόβουμε σε λεπτές φέτες (με προσοχή όμως γιατί δεν θέλουμε να κόψουμε την πατάτα μέχρι κάτω), γεμίζουμε με βούτυρο ανάμεσα στις τομές και ψήνουμε κατόπιν στο φούρνο, μέχρις ότου..
Διαβάστε τη συνταγή στο theonewithallthetastes.com