Υλικά για 8-10 μερίδες
225 γραμμ. βούτυρο ελαφρώς μαλακωμένο
280 γραμμ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
230 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμ. nutella…
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, καθώς και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού. Μόλις ρίξουμε όλη την ποσότητα, χτυπάμε το μίγμα για 30» στη μεσαία ταχύτητα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Αδειάζουμε το 1/3 του μίγματος στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τη nutella και από πάνω τοποθετούμε ακόμα 1/3 του μίγματος. Ισιώνουμε την επιφάνεια και απλώνουμε την άλλη μισή ποσότητα από τη nutella. Αδειάζουμε και το τελευταίο 1/3 του μίγματος και ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι για να δημιουργήσουμε κυματισμούς, αλλά προσέχουμε μην το παρακάνουμε και ανακατέψουμε παραπάνω απ” όσο πρέπει το μίγμα του κέικ με τη nutella. Ψήνουμε το κέικ για 50′ περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Πρέπει να βγαίνει στεγνή και καθαρή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 15′ και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε μερίδες. Διατηρούμε το κέικ σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μέρες