Υλικά
150 γρ. ασπράδια αυγών(περίπου 5 αυγά)
*** Θυμηθείτε να ζυγίσετε τα ασπράδια σας. Άλλα αυγά είναι μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα. Το βάρος που θα έχουν τα ασπράδια θα είναι και το ΙΔΙΟ ακριβώς που θα χρησιμοποιήσετε για τις 2 ζάχαρες.
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική που θα την χρωματίσετε όπως σας έχουμε δείξει σε προηγούμενο θεματάκι μας, σε όσα χρώματα θέλετε!. Εμάς το κέρασμα ήταν για 2 κορίτσια και διαλέξαμε ροζ και κίτρινο.
150 γρ. ζάχαρη άχνη.
Αρχίστε να χτυπάτε τα ασπράδια με την κρυσταλλική (χρωματιστή) ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι(ή κρεμόριο) σε χαμηλή ταχύτητα. Αυξάνετε την ταχύτητα σιγά-σιγά (μέχρι τη μέτρια) του μίξερ σας, μέχρι να ασπρίσει, να αφρατέψει και να πήξει το μίγμα σας. Προσέξτε να διαλυθεί η ζάχαρη όσο το δυνατόν καλύτερα, γιατί αυτό είναι που κάνει τα σκασίματα όταν ψήνεται η μαρέγκα.
Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη και ρίξτε τη πάνω από τη μαρέγκα σας λίγη-λίγη μαζί με τη βανίλια.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και απλώστε με κορνέ ή κουτάλι τις μαρέγκες σας.
Μπορείτε να τις κάνετε όσο μικρές ή μεγάλες θέλετε.
Και ερχόμαστε στο ψήσιμο…
Την μαρέγκα ουσιαστικά την “στεγνώνουμε” στον φούρνο, δεν την ψήνουμε. Χρειάζεται πολύ χαμηλή θερμοκρασία και πολύ ώρα.
Μετά το ψήσιμο, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τις μαρέγκες να κρυώσουν τελείως εκεί.
Καλές ζαχαρένιες δημιουργίες!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!