Επειδή οι αποξηραμένες φέτες από φρούτα χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους στη διακόσμηση είτε του σπιτιού, είτε των δώρων, είτε και του γάμου, ας δούμε την πιο εύκολη εκδοχή για να τις αποξηράνετε μόνοι σας στο σπίτι.
Κι επειδή θα χρειαστείτε αναμμένο τον φούρνο για αρκετή ώρα, αν έχετε νυχτερινό ρεύμα και είστε και νυχτερινοί τύποι, θα το διασκεδάσετε οικονομικότερα!
Ο τρόπος που θα σας παρουσιάσουμε είναι ο πιο εύκολος κι έχει το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, οι φέτες που θα αποξηράνετε δεν θα είναι σαν έχουν βγει από κάποια μονάδα παραγωγής, αλλά θα έχουν τις φυσικές πτυχώσεις (κατσάρωμα) που δημιουργούνται από το ψήσιμο και φυσικά το ανάλογο χρώμα.
Θα πρέπει αρχικά να ανάψετε τον φούρνο στον αέρα στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία και να τον αφήσετε να ζεσταθεί.
Πάρτε τα πορτοκάλια και τα μήλα, τα οποία θα έχετε πλύνει και θα έχετε στεγνώσει μερικές ώρες πριν και ξεκινήστε να τα κόβετε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού. Προτιμήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να είστε όσο το δυνατό πιο ακριβείς στις ευθείες.
Τα πορτοκάλια (όπως και τα λεμόνια) θα τα κόψετε οριζόντια σε φέτες. Τα μήλα μπορείτε αν θέλετε να τα κόψετε οριζόντια, αλλά και κάθετα. Εμείς προτιμήσαμε να τα κόψουμε οριζόντια αυτή τη φορά. Ίσως να θέλετε να κόψετε και με τους δύο τρόπους τις φέτες για μεγαλύτερη ποικιλία.