Σαββατοκύριακο χωρίς να μοσχομυρίσει στο σπίτι γλυκάκι δεν γίνεται.
Έτσι και σήμερα σας έχω μια πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά.
Γλυκάκι που θυμίζει μπουγάτσα γλυκιά και που θα κάνει το σπίτι να μυρίσει ζάχαρη και κανέλα!
Είναι ιδανικό για τα απογευματινά καφεδάκια αλλά και τα πρωινά της Κυριακής.
Τα παιδιά θα το προτιμήσουν για το κολατσιό τους ή σαν συνοδευτικό στο γάλα τους για να ξεκινήσει η μέρα γλυκά.
Τα 2 βασικά υλικά που θα χρειαστείτε, αν δεν τα έχετε στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο να τα βρείτε σε οποιοδήποτε μινι μάρκετ της γειτονιάς, οποιαδήποτε στιγμή.
Οπότε θα έχετε και γρήγορο γλυκάκι για τους φίλους που ήρθαν ξαφνικά για καφέ!
Θέλετε συνταγή;
Σαν μπουγάτσα ….
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο
άχνη ζάχαρη-κανέλα
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι.
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και το τσαλακώνουμε σαν βεντάλια.
Το τοποθετούμε σε πυρέξ καλά βουτυρωμένο.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για περίπου 20′ ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαστανό χρώμα.
- Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με 2 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα ψημένα φύλλα ώστε να απλωθεί παντού και ξαναβάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για άλλα 20′ μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε και η κρέμα.
- Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και αμέσως πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
- Κόψτε σε κομμάτια ή σε μπουκίτσες και απολαύστε…..
Καλή σας όρεξη!
Θεανώ Κάπρου