Υλικά
200γρ. αλεύρι τσουρεκιού
20γρ. κακάο
36γρ. Sweete
6γρ. baking powder
6γρ. baking soda
100γρ. μέλι
170γρ. βούτυρο (82% λιπαρά) μαλακωμένο
2 αυγά
260γρ. γάλα
200γρ. κουβερτούρα noir xocoline – Valrhona
ή κουβερτούρα noir με stevia.
Εκτέλεση,,,
- Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη baking soda.
- Σε μια μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι, τη Sweete και το γάλα.
- Προσθέτουμε τις σκόνες και ανακατεύουμε καλά, στην συνέχεια τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος το μαλακωμένο βούτυρο
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος της αρεσκείας μας.
- Προσέχουμε η ζύμη να μην ξεπεράσει το μέσον του σκεύους μας.
- Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄- 50΄περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στο μαχαίρι.
Για το σιρόπι
- 30γρ. μέλι
- 20γρ. Sweete
- 15γρ. κακάο
- 200γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150γρ. νερό
- 150γρ. κουβερτούρα noir xocoline – Valhrona
ή κουβερτούρα noir με stevia
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie και προσθέτουμε το μέλι.
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό, το κακάο και τη Sweete. Ρίχνουμε σε τρεις δόσεις τα υγρά πάνω στη λιωμένη κουβερτούρα – μέλι ανακατεύοντας από το κέντρο προς τα έξω με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
- Σερβίρουμε το σιρόπι σοκολάτας ζεστό
Μοντάρισμα
Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Περιμένουμε για 5΄περίπου και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε σιρόπι.