Γλυκατζού μπορεί να μην είμαι αλλά τα παγωτά τα λατρεύω!
Αυτή τη συνταγή την είχα “σταμπάρει” εδώ και καιρό .Μιας και δεν κατάφερα να τη φτιάξω το καλοκαίρι τώρα που κατάφερα και ξέκλεψα λίγο χρόνο έκανα την απόπειρα ..και φυσικά έγινε πάταγος! 😉
Υλικά (για 2 λίτρα παγωτό):
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί φυτική σαντιγύ
1 βανίλια σε σκόνη
1 πακέτο μπισκότα Oreo
Εκτέλεση:
Βάζετε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική συνταγή. Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Μετά από μία ώρα βγάζετε τα υλικά από την κατάψυξη και χτυπάτε πρώτα τη φυτική σαντιγύ για πέντε με έξι λεπτά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά τα γάλατα και τη βανίλια σε σκόνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι.
Bάζετε το μείγμα σε ένα τάπερ και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ενδιάμεσα, το βγάζετε 1-2 φορές από την κατάψυξη και το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι για να γίνει πιο ελαφρύ.
Εντάξει δεν είμαι και η Δωδώνη αλλά η γεύση του τα έσπασε!
Το 2λιτρό τάπερ εξαφανίστηκε σε μόλις 3 μέρες!χιχιχι!
Δοκιμάστε τη!
Σας φιλώ,
Όλγα
Συνταγή για Παγωτό Μωσαικό εδώ:[wp_ad_camp_2]