Υλικά:
Ρεβύθια: 400 γρ. ξερά (ή 600 γρ. βρασμένα)
Στραγγιστό γιαούρτι: 1/2 κούπα
Κάρυ: 2 κουταλιές σούπας
Αυγό: 1 μεγάλο
Τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί: 1 κούπα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια: 3 μέτρια
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα
Oδηγίες:
1. Μουλιάζετε τα ρεβύθια αποβραδίς. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κρύο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μπλέντερ. Τα χτυπάτε ελαφρά, να μισο – λιώσουν. Τα βάζετε σε μπολ.
2. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε. Πλάθετε κεφτέδες πλακουτσούς, τους βάζετε σε σκεύος με λαδόχαρτο και τους φυλάτε σκεπασμένους στο ψυγείο μέχρι να τους τηγανίσετε.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές (μην τους γυρίζετε άσκοπα, μόνο μία φορά όταν ροδίσουν καλά και κάνουν κρούστα). Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το επιπλέον λάδι.
4. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι.