Σε ποιον αρέσουν τα κουλουρακια; Σε πολλούς από εσάς φανταζόμαστε! Ακόμη όμως και αν δεν “τρελαίνεστε” για κουλουρακια, δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή και κάτι μας λέει πως θα αλλάξετε γνώμη!
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ας περάσουμε κατευθείαν στη συνταγή για τα κουλουρακια μας. Διαβάστε την, δοκιμάστε την και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!
Συνταγή για κουλουράκια
Υλικα για 50 μετρια κουλουρακια
- 3 φλυτζανάκια του καφέ μαργαρίνη.
- 3 φλυτζ.καφέ ζάχαρη κρυσταλική.
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
- 1 κ.γ. αμμωνία.
- 1 μπέικιν πάουντερ.
- 2 βανίλιες.
- Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια.
- 800 γρ. αλεύρι.
- 1.κ.σ. γιαούρτι.
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τέλος το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα στο μίξερ.
- Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την αμμωνία. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. ΠΡΟΣΟΧΗ: η αμμωνία θα αφρίσει και μπορεί να ξεχειλίσει από το ποτήρι. Γι΄αυτό κρατήστε το ποτήρι πάνω από το μπολ έτσι ώστε το μείγμα να πέσει μέσα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας με τα χέρια ή με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ για ζύμωμα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Πλάθουμε τα κουλουρακια ή απλώνουμε σε φύλλο τη ζύμη και κόβουμε με κουπ πατ.
- Ψήνουμε τα κουλουρακια 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° με 200° (ανάλογα με το φούρνο σας).