Εννιά στους δέκα λατρεύουν τη σοκολάτα,
ο δέκατος λέει ψέματα…
Υλικά
1 Βιτάμ
4 αβγά
1 στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπας ζάχαρη
μισό λεμόνι
1 κ.γ. σόδα
3 κ.σ. κακάο
50 γρ. τρούφα
για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
για το γλάσο
1 κρέμα γάλακτος 250 ml
2 κ.σ. βιτάμ
1 1/2 κουβερτούρα
για το γαρνίρισμα
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο
προαιρετικά γλυκό κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση..
[sc:readmore]
Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε μπολ του μίξερ και τα
χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων
33×27εκ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου 30 λεπτά.Σιροπιάζουμε το κέικ αμέσως μόλις
βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε μπεν μαρί και
ανακατεύουμε,μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο γλυκό.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιλέ
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε,συνοδεύουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το γλυκό ακόμη και αν είστε από αυτούς που δε
λατρεύουν τη σοκολάτα…σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!
Συνταγή και φώτο: magyreuontas.blogspot.gr
[sc:telos]