Ζουμερό αχλάδι, αφράτο τυρί κρέμα ΚΑΙ λιωμένη σοκολάτα?
Super εύκολη τάρτα… Δείτε τι χρειάζεστε…
Ένα φύλλο έτοιμη σφιολιάτα
300 γρ. cream cheese
6 αχλαδια κομμένα
150 γρ. γλυκόζη
150 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
Βουτυρώστε μια ταρτιέρα(ή ένα στρογγυλό ταψάκι) και στρώστε το φύλλο της σφολιάτας.
Απλώστε το τυρί κρέμα και ρίξτε από πάνω την κομμένη κουβερτούρα.
Σε ένα τηγανάκι ρίξτε τα αχλάδια, την ζάχαρη και τη γλυκόζη.
“Μαγειρέψτε” τα αχλάδια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του σιροπιού και να μαλακώσουν.(5 με 7 λεπτά).
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά. Ρίξτε το πάνω από την σοκολάτα.
Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 160C.
Kαλή όρεξη!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!