Φέτος ετοιμάσου να βὰψουμε τα αβγά μας όχι μόνο εξωτερικά αλλά και από μέσα!
Ακολούθησε τις οδηγίες και θα εντυπωσιάσεις τα παιδικά – και όχι μόνο – ματάκια με τα ροζ αβγουλάκια που είναι απολύτως υγιεινά και τρώγονται άφοβα αφού βάφονται μέχρι μέσα από το ζουμί πατζαριών.
Η διαδικασία είναι πανεύκολη:
- Βράσε όσα αβγά θέλεις με τον γνωστό τρόπο.
- Βράσε πατζάρια ή αγόρασε μια έτοιμη κονσέρβα με πατζάρια μέσα στον χυμό τους.
- Καθάρισε τα αβγά από τα τσόφλια τους.
- 2 ημέρες πριν το σερβίρισμα, βύθισέ τα μέσα στο ζουμί από τα βρασμένα πατζάρια και πρόσθεσε μερικές κουταλιές ξίδι.
Το χρώμα από τα πατζάρια μαζί με το ξίδι θα δώσει αυτό το υπέροχο βαθύ ροζ χρώμα στα αυγά σας.
Όταν θέλεις να τα σερβίρεις σκούπισε τα καλά, κόψτα με τον τρόπο που βλέπεις στην φωτογραφία για ένα χαριτωμένο κουνελάκι για τα μικρά σου…….
ή σερβίρε στους μεγάλους της παρέας τα “διαβολικά” αβγά σε χρώμα ροζ
(She devil εντελώς!!!)
ανακατεύοντας τους κρόκους με καυτερή μουστάρδα, μαγιονέζα αλάτι και πιπέρι……..
Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερη γεύση μπορείς στο μείγμα του χυμού πατζαριών να προσθέσεις σκόρδο, φέτες από κρεμμύδι, λίγη ζάχαρη, καυτερή πιπεριά και κόκκους από μαύρο ή πράσινο πιπέρι.
Εντυπωσίασε στο Πασχαλινό τραπέζι και με τον τρόπο σερβιρίσματος.
Γιατί ωραία τα κόκκινα αβγά αλλά και ποιος δε θα συμφωνήσει ότι τα ΡΟΖ μας πάνε ακόμα πιο πολύ;
Δείτε και άλλες συνταγές για παιδιά εδώ
Θεανώ Κάπρου