Δε ξαναδίνω τη συνταγή για το κέικ, μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά εδώ. Μόνο μην παραλείψετε να αφήσετε το κέικ ένα βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένο, γιατί αλλιώς δεν παίρνει την απαραίτητη υγρασία.
Για τη γέμιση
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα
½ κούπα ζάχαρη
Σποράκια από 1 φυσική βανίλια
1,5 πακέτο μπισκότα όρεο
Για τη γκανάς
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη γκανάς. Κόψτε σε κομμάτια τη σοκολάτα και βάλτε τη σε ένα δοχείο.
Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Ρίξτε την πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα, αφήστε τη για δύο λεπτά, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και αρχίστε να ανακατεύετε για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Εγώ χρησιμοποίησα τη βοήθεια της ράβδου του μίνι πίμερ, προσέχοντας να μην πάρει πολύ αέρα μέσα.
Βάλτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.
Χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Καλό είναι η κρέμα να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο.
Χτυπήστε καλά το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Μπορείτε να το κάνετε είτε με το μίξερ χειρός είτε με το μούλτι. Εγώ την πρώτη φορά το χτύπησα στο μίξερ, σήμερα όμως προτίμησα το μούλτι.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώστε το τυρί μέσα στη σαντιγί. Προσθέστε και τα σποράκια της βανίλιας.
Σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με τη σαντιγί.
Ανοίξτε το κέικ στα δύο οριζόντια και γεμίστε με το μίγμα σαντιγί-τυριού-μπισκότων. Βάλτε από πάνω το δεύτερο δίσκο κέικ, ρίξτε από πάνω τη γκανάς και στολίστε όπως θέλετε.
Νομίζω ότι αυτή η τούρτα είτε αποκτά φανατικούς οπαδούς είτε θεωρείται too rich. Πάντως όσοι είστε σοκολατόπληκτοι σίγουρα θα τη λατρέψετε!
Διαβάστε ακόμα: