Δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από το να πρέπει να αφαιρέσεις την σκουριά ή να καθαρίσεις αποτελεσματικά καμένα σκεύη, ειδικά όταν ξέρεις ότι απλά και μόνο το σύρμα δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Και όλη αυτή η προσπάθεια σου γίνεται ακόμη πιο κουραστική όταν από το πολύ τρίψιμο αντί να καθαρίσει το τηγάνι ή η κατσαρόλα σου, γεμίζουν και γρατζουνιές.
Σου έχω όμως καλά νέα! Βάλε τέλος στις αναποτελεσματικές συνεχείς προσπάθειες, ακολουθώντας τα απλά βήματα που έχω να σου προτείνω…
[sc:readmore]
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι ξύδι
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
1 ποτήρι νερό (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού) και
1 σφουγγάρι με σύρμα
Ώρα να ξεκινήσουμε λοιπόν. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις το νερό μέσα στο τηγάνι σου, ώστε να καλύψεις τον πάτο του και να προσθέσεις και το ξύδι.
Έπειτα, για να έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να βάλεις το τηγάνι επάνω στο μάτι της κουζίνας σου, μέχρι να πάρει μια βράση το νερό με το ξύδι. Ήδη θα μόλις ζεσταθεί το νερό θα αρχίσεις να βλέπεις ότι καθαρίζει.
Βέβαια όπως καταλαβαίνεις δεν είναι έτοιμο ακόμη. Τώρα θα πρέπει να βγάλεις το τηγάνι από την φωτιά και να προσθέσεις τις 2 κουταλιές σόδα και να περιμένεις μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
Στη συνέχεια, αφαίρεσε το νερό που έχει μέσα και πλύντο όπως θα έκανες και με ένα απλά λερωμένο σκεύος. Αν δεις ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι λεκέδες που δεν έχουν φύγει με το πλύσιμο, ρίξε και πάλι λίγη σόδα και μερικές σταγόνες νερό για 2-3 λεπτά και ξανά πλύντο.
Μετά από αυτή την εύκολη διαδικασία πιστεύω ότι θα είσαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα που θα έχεις!
ediva.gr
Διαβάστε επίσης:
Το ήξερες; Έτσι θα κάνεις ολοκαίνουργιο τον φούρνο της κουζίνας σου!
[sc:telos]