3 αβγά
250 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
100 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κατίκι δομοκού
1/2 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* προαιρετικά βάζουμε και ζαμπόν ψιλοκομμένο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και λίγο αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το , ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια της φέτας με ελάχιστο αλεύρι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40′-45′. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο (εκτός ψυγείου).
[sc:telos]