Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για το παγωτό
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι φράουλες (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
Τυρί κρέμα 60 γραμμάρια (κομμένο σε μικρούς κύβους)
1/4 φλιτζανιού μπισκότα ψιλοκομμένα
Για το μπισκότο
1/4 φλιτζανιού μπισκότα της επιλογής σας
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση…
Για το παγωτό
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει σχεδόν περίπου 5 λεπτά.
Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
Προσθέστε μία κουταλιά από το μείγμα κρέμας στα αυγά για να πάρει την θερμοκρασία.
Ρίχνετε στο μείγμα της κρέμας τους κρόκους αυγών.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και ανακατεύουμε απλά με ένα κουτάλι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά.
Ξεκινήστε την παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή σας. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στην παγωτομηχανη από την ειδική υποδοχή.
Στα μισά περίπου της διαδικασίας ρίχνετε μέσα στο μείγμα τις φράουλες, το τυρί κρέμα και το μπισκότο ψιλοκομμένο.
Για το μπισκότο
Ανακατέψτε σε ένα μπολ.
Πιέστε το μείγμα επάνω στο κατώτατο σημείο ενός ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10-15 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει τελείως.