Τι πιο όμορφο να προσφέρετε ένα κουτί δώρου που να τρώγεται κιόλας?
Φτιάξτε την αγαπημένη σας τούρτα και ελάτε να τη “συσκευάσουμε” με έναν εντυπωσιακό φιόγκο ζαχαρόπαστας.
Θα χρειαστείτε
Ζαχαρόπαστα χρωματισμένη στην απόχρωση που θα έχει η τούρτα σας.
Ενα κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια (ή το ειδικό εργαλείο που κόβουμε λωρίδες σε ίδιο μέγεθος)
Και ένα πινελάκι με λίγο νερό
Ανοίγετε τη ζαχαρόπαστα σε μακρόστενο φύλλο. Με το ειδικό εργαλειάκι ή το μαχαίρι σας, κόβετε λωρίδες φάρδους 1,5-2 εκ. – ανάλογα με το μέγεθος της τούρτας σας.
Με έναν χάρακα – μμμ, ναι χρειάζεται! – κόβετε τις λωρίδες σας να είναι όλες στο ίδιο μήκος γύρω στα 15 εκατοστά. Μπορείτε να τις κάνετε και μεγαλύτερες ή μικρότερες. Φτιάξτε μια δοκιμαστική λουριδίτσα για να δείτε το μέγεθος του φιόγκου που σας χρειάζεται.
Φτιάξτε 12-15 λουριδίτσες.(ισως και μερικές παραπάνω, να μη σπάσει καμμία)
Διπλώνετε κάθε λωρίδα στη μέση και ενώνετε τις 2 άκρες βάζοντας λίγο νερό σε ένα πινελάκι. Αφήστε να στεγνώσει λίγο και κόψτε τις 2 άκρες να σχηματίζουν μια μυτούλα- θα σας βοηθήσει στην συναρμολόγηση-.
Απλώστε σε ένα λαδόχαρτο τα “κομμάτια” του φιόγκου σας και αφήστε να στεγνώσουν καλά.
Ιδανικό θα ήταν να τα φτιάξετε από την προηγούμενη, ή και την προ-προηγουμενη ημέρα -ειδικά αν έχει υγρασία!-
Αρχίστε την συναρμολόγηση! Βάλτε μια σειρά “κορδελίτσας” (5-6 κομμάτια), ενώνοντας με λίγο νερό. Βάλτε μια δεύτερη σειρά από πάνω- άλλα 5-6 κομμάτια- καλύπτοντας τα κενά που έχει αφήσει η πρώτη.
Τελειώστε το φιογκάκι σας με μια μπαλίτσα ζαχαρόπαστας σε διαφορετικό χρώμα- θα κρύψει και την ένωση των κομματιών από κάτω 🙂
Βάλτε τον υπέροχο, φτιαγμένο από τα χεράκια σας φιόγκο,
πάνω στην τούρτα που έχετε απλώσει λωρίδες ζαχαρόπαστας(τη βασική “κορδέλα” που τυλίγει το δώρο σας)…και έτοιμες!
Καλές, γλυκιές δημιουργίες!