Τα κλασσικά τρίγωνα τυροπιτάκια γίνονται εύκολα και γρήγορα ενώ αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Στην γέμιση αυτοσχεδιάζω πολύ συχνά και άλλες φορές τα κάνω κλασσικά τυροπιτάκια και άλλες φορές βάζω λαχανικά, κιμά, ακόμη και περισσεύματα προηγούμενης ημέρας.
5 φύλλα για πίτες χωριάτικα
300 γρ φέτα τριμμένη
300 γρ τυρί κρέμα
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ανακατεύουμε την φέτα με το τυρί κρέμα σε ενα μπολ.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 5 μακρόστενα ίσα κομμάτια.
Σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα τα φύλλα και τα κομμάτια του φύλλου που δεν χρησιμοποιούμε ώστε να μην στεγνώσουν.
Σε ενα μικρό ποτηράκι βάζουμε λίγο νερό.
Απλώνουμε μια λωρίδα φύλλου στον πάγκο μας, βουτάμε το δάχτυλό μας στο νεράκι και περνάμε λίγο στις άκρες του φύλλου. Βάζουμε στην κάτω άκρη με ένα κουταλάκι απο την γέμιση. Αρχίζουμε και διπλώνουμε το τυροπιτάκι πιάνοντας κάθε φορά την γωνία όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Στο τέλος αλείφουμε με λίγο νεράκι με το δάχτυλο μας τις άκρες να κλέισουν.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τυροπιτάκια. Τα τηγανίζουμε σε λαδάκι σε μέτρια φωτιά ή τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.