Υλικά:
Για τη ζύμη:
- περίπου μισό κιλό αλεύρι βιολογικό (αν θέλετε, αλλιώς απλό)
- 2 φλυτζανάκια του καφέ λάδι
- 1 αβγό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κούπα γάλα χλιαρό
- 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
Για τη γέμιση:
- φέτα
- 1 ασπράδι
- πιπέρι
- πάπρικα
- αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα
- λίγο γάλα (προαιρετικά)
Για το τέλος:
- ¾ Βιτάμ
- 1 κρόκο αβγού
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το αβγό και το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τόσο αλεύρι, ώστε η ζύμη μας να μην είναι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια. ΔΕΝ αφήνουμε να φουσκώσει αλλά συνεχίζουμε αμέσως.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε πέντε μέρη και ανοίγουμε το κάθε ένα χωριστά σε στρογγυλό σχήμα. Στη συνέχεια το μοιράζουμε σε οκτώ τριγωνάκια και βάζουμε τη γέμιση στην εξωτερική πλευρά.
- Για να φτιάξουμε τη γέμιση, έχουμε ανακατέψει τη φέτα με τα μπαχαρικά και το ασπράδι του αυγού. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα, για να γίνει πιο αφράτη.
- Τυλίγουμε προσεκτικά για να μην ξεχειλίσει η γέμιση και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί, που έχουμε προηγουμένως αλείψει με βιτάμ, με τη «μύτη» προς τα κάτω.
- Αφού τοποθετήσουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού και προσθέτουμε το βιτάμ που έχει περισσέψει από το άλειμμα του ταψιού σε κομματάκια πάνω στα τυροπιτάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να γεμίσετε τα τυροπιτάκια με άλλα τυριά ή με λουκανικάκια.
Καλή επιτυχία!!